Kampeerterrein de MIG

Wil je lekker midden in de natuur kamperen, ga dan staan op kampeerterrein de Mig, achter op het park aan de Zwolse vaart. Hier vind je 30 plaatsen voor tenten met 4 ampére stroom en 5 verharde camperplaatsen zonder stroom.


De Zwolse Vaart is uitstekend viswater en je kunt er heerlijk kanoën.


Kampeerders hebben vrij toegang tot de Wildste Tuin (dagkaartje 7,50 euro). Het Strandpaviljoen ligt op zo’n 500 meter.


Het kampeerterrein gaat over in De Wildste Tuin. Langs de Zwolse Vaart loop je zo het Voorsterbos in (fietsen is niet toegestaan), van goede buur Natuurmonumenten. Het Voorsterbos, met Waterloopbos, is bijna 1.000 hectare en 70 jaar oud. Meer informatie vind je hier: op het park.


Honden niet toegestaan

Honden en andere huisdieren zijn nergens toegestaan in de Wildste Tuin.

Auto’s

Er is een parkeerplaats voor auto’s in de buurt van de kampeerplekken. Met de auto naar je plek rijden is niet mogelijk. Er zijn een paar bolderkarren om spullen naar de plek te brengen, voor gemeenschappelijk gebruik.

Let op!

De weekenden in het voor- en naseizoen zijn vaak drukker vanwege de bruiloften, bedrijfsevenementen en familiedagen die gevierd worden in het strandpaviljoen en de buitenlocaties in de Wildste Tuin. Hiervan kan men in de avond geluidshinder van verwachten.

De Wildste Tuin tijdens het eerste Festival van OERRR in 2015.

Camperplaatsen

Er liggen 5 camperplekken – zonder stroomaansluiting - op de scheidslijn met het schapenland. Ook Camperaars moeten zich inschrijven bij Camping Het Heliveld en daarna hun plekje zoeken op natuurkampeerterrein De Mig. ( Op het Heliveld zijn daarnaast 15 camperplekken met stroom).
Afval water en dergelijke kan men lozen op het Heliveld en daar ook weer schoon water innemen. Natuurlijk prima om af en toe van camping te wisselen, bijvoorbeeld om stroom te laden. Daarvoor moet je je wel uit- en inschrijven.

Inspiratieroute

Voor natuurliefhebbers is de inspiratieroute in de Wildste Tuin een aanrader.

Geel walstro, Kaasjeskruid en Marjolein groeien volop in de Wildste Tuin.


Eigen kampvuurtje

Maak je eigen kampvuurtje. Brandhout koop je in het recreatiegebouw op het Heliveld en bij de ingang van het dagrecreatiepark.


Het echte leven

Zoals pioniers nieuwe werelden ontdekken, zo kampeer je in de Wildste Tuin. Voor alle kinderen een bijzondere ervaring. En ook als je al heel groot bent, wat is er fijner dan in een knappend vuurtje staren onder de blote hemel?

Mini tuintjes

Je kunt verse kruiden plukken in een minitentje vlakbij je tent voor een kopje thee, een soepje of ander eigen gerecht. We vinden het natuurlijk leuk als je een handje helpt met onkruid trekken. Gaan je vingers lekker van ruiken. Let op, het groeiseizoen moet eerst op gang komen, dus garanderen kunnen we nog niks.

Oeverzwaluwen

Naast het terrein hebben we een wand aangelegd voor oeverzwaluwen. Deze trekvogels leven in de wintemaanden in Afrika en verblijft hier van eind maard tot in oktober. Een kolonie oeverzwaluwen eet ongeveer een kilo muggen per dag. Een welkome buur voor kampeerders dus.


De Mig

Op het terrein staat een echte oude Russische Mig. Hij staat daar als teken van ontspanning en als herinnering aan de Koude Oorlog. Een periode van gewapende vrede tussen de communistische - en de kapitalistische wereld van 1945 tot 1991. De Mig was Tijdens de Koude Oorlog een gevreesd wapen en staat nu rustig te roesten in het veld.

Wij verheugen ons op je komst!