Natuurkampeerterrein

Wil je lekker midden in de natuur kamperen, ga dan staan op Natuurkampeerterrein de Mig, Dit terrein volgt de richtlijnen van de Stichting de Groene Koepel en is opgenomen in het Groene Boekje.

.

Op natuurkampeerterrein de MIG, achter op het park, zijn 30 plaatsen voor tenten met 4 ampére stroom en 10 verharde camperplaatsen zonder stroom.


De Zwolse Vaart is uitstekend viswater en je kunt er heerlijk kanoën. 

Ligging

Het kampeerterrein ligt achteraan de kavel aan de Zwolse Vaart, zo’n 800 meter van de hoofdpoort van De Wildste Tuin, langs de weg tussen Kraggenburg en Marknesse.
 
Je schrijft je eerst in bij Camping Het Heliveld, voor op het park. Als je ingeschreven staat, verlaat je deze camping weer en kun je naar achteren rijden ( of lopen)  en daar zelf een plekje uitzoeken. De route is hieronder aangegeven.Kampeerders hebben vrij toegang tot de Wildste Tuin (dagkaartje 7,50 euro). Het Strandpaviljoen ligt op zo’n 500 meter, en vormt een ideale combinatie met de rust op het natuurkampeerterrein.


Het natuurkampeerterrein gaat over in De Wildste Tuin. Langs de Zwolse Vaart loop je zo het Voorsterbos in (fietsen is niet toegestaan), van goede buur Natuurmonumenten. Het Voorsterbos, met Waterloopbos, is bijna 1.000 hectare en 70 jaar oud. Meer informatie vind je hier: op het park.

Honden niet toegestaan

Honden en andere huisdieren zijn nergens toegestaan in de Wildste Tuin. Voor sommigen jammer, anderen zullen daar blij om zijn. Want zeg nou zelf, je stapt liever een keertje per ongeluk in de stront van een ree of vos dan in die van een hond. Enne, geen ochtendhumeur van het geblaf van de hond van de buren.
 

Reserveren

Kies uit 30 tentplaatsen je ultieme droomplaats. Op het vrije veld, onder of tussen de bomen. Er zijn 10 camperplekken, maar geen plekken voor Caravans (kunnen op het Heliveld). Wassen en warm douchen kan in het splinternieuwe sanitair gebouw.
 

Auto’s

Er is een parkeerplaats voor auto’s in de buurt van de kampeerplekken. Met de auto naar je plek rijden is niet mogelijk. Er zijn een paar bolderkarren om spullen naar de plek te brengen, voor gemeenschappelijk gebruik.
 

Let op!

De weekenden in het voor- en naseizoen zijn vaak drukker vanwege de bruiloften, bedrijfsevenementen en familiedagen die gevierd worden in het strandpaviljoen en de buitenlocaties in de Wildste Tuin. Hiervan kan men in de avond geluidshinder van verwachten.
 
De Wildste Tuin tijdens het eerste Festival van OERRR in 2015. 

Camperplaatsen

Er liggen 10 camperplekken – zonder stroomaansluiting - op de scheidslijn met het schapenland. Ook Camperaars moeten zich inschrijven bij Camping Het Heliveld en daarna hun plekje zoeken op natuurkampeerterrein De Mig. ( Op het Heliveld zijn daarnaast 15 camperplekken met stroom). Afval water en dergelijke kan men lozen op he Heliveld en daar ook weer schoon water innemen. Natuurlijk prima om af en toe van camping te wisselen, bijvoorbeeld om stroom te laden. Daarvoor moet je je wel uit-  en inschrijven.  
 

Inspiratieroute

Voor natuurliefhebbers is de inspiratieroute in de Wildste Tuin een aanrader. 

Geel walstro, Kaasjeskruid en Marjolein groeien volop in de Wildste Tuin.


Eigen kampvuurtje

Maak je eigen kampvuurtje. Brandhout koop je in het recreatiegebouw op het Heliveld en bij de ingang van het dagrecreatiepark.

 
Het echte leven

Zoals pioniers nieuwe werelden ontdekken, zo kampeer je in de Wildste Tuin. Voor alle kinderen een bijzondere ervaring. En ook als je al heel groot bent, wat is er fijner dan in een knappend vuurtje staren onder de blote hemel?

Mini tuintjes

Je kunt verse kruiden plukken in een minitentje vlakbij je tent voor een kopje thee, een soepje of ander eigen gerecht. We vinden het natuurlijk leuk als je een handje helpt met onkruid trekken. Gaan je vingers lekker van ruiken. Let op, het groeiseizoen moet eerst op gang komen, dus garanderen kunnen we nog niks.

Oeverzwaluwen

Naast het terrein hebben we een wand aangelegd voor oeverzwaluwen. Deze trekvogels leven in de wintemaanden in Afrika en verblijft hier van eind maard tot in oktober. Een kolonie oeverzwaluwen eet ongeveer een kilo muggen per dag. Een welkome buur voor kampeerders dus.


De Mig

Op het terrein staat een echte oude Russische Mig. Hij staat daar als teken van ontspanning en als herinnering aan de Koude Oorlog. Een periode van gewapende vrede tussen de communistische - en de kapitalistische wereld van 1945 tot 1991. De Mig was Tijdens de Koude Oorlog een gevreesd wapen en staat nu rustig te roesten in het veld.

Wij verheugen ons op je komst!