Pitch & Putt Golf


Pitch & Putt golf wordt gezien als de laagdrempelige en “slimme” variant van de Golfsport. Want als je de lange eerste slag van de Golfsport weg laat, houd je het Pitchen en Putten over, met afstanden tot 90 meter, vanaf de afslag. In kortere tijd kun je veel meer ballen slaan dus, waardoor je techniek snel verbetert. Er zijn ongeveer 25 Pitch & Putt golfbanen, verspreidt over heel Nederland.


Spelers die onbekend zijn met de sport krijgen vooraf instructie, met een aantal tips.


De 14 holes Pitch & Putt Golfbaan van Netl de Wildste Tuin is prachtig aangelegd en geschikt voor beginnende en gevorderde golfers. Stokken en ballen zijn bij de prijs inbegrepen, maar je mag ook je eigen golfstokken mee nemen. Pitch&Putt Golf is voor iedereen geschikt, zowel individueel als in groepsverband (bedrijfsuitje, familie bijeenkomst of een sportvereniging). Een uitje is goed te combineren met een smakelijke lunch, BBQ of diner-arrangement.

Er wonen vossen langs de baan. Verlies je een bal in het stuikgewas, dan wordt hij niet teruggebracht. ;)

Een gezellig en sportief uitje
Van de afslag tot de vlag varieert de lengte van de holes van 30 tot 70 meter. Door deze kleine afstanden is het spel geschikt voor iedereen.
In tegenstelling tot golf waar je vaak slim moet spelen is Pitch&Putt daarom een echte sport voor aanvallers. Elke bal gaat rechtstreeks naar de vlag toe. Hole-in-one wordt dan ook regelmatig geslagen.
Voeg een extra wedstrijdelement toe en strijd in teams het Texas Scramble Toernooi. Geniet voor en na het spel van een hapje en drankje, diner of BBQ.

Omdat Netl veel meer is dan Pitch & Putt en de promotie in eigen hand wil houden, zijn we niet aangesloten bij de landelijke verening. We vinden dit evengoed een prachtige sport.

Internationale toppers waren vol lof over onze baan en afgelopen jaar werd er gespeeld voor het landelijke kampioenschap. Netl heeft met Joop Dekker een greenkeeper die zich met hart en ziel inzet voor een prachtig bespeelbare baan.

Er zijn 14 holes zodat er meer mensen tegelijk kunnen starten op de baan en zodat je bij regelmatig spelen kunt een gevarieerd aanbod hebt. De meeste mensen spelen 9 holes.
Pitch&Putt Greenfee 9 holes € 12,- pp inclusief materiaal en toegang de Wildste Tuin.

Vriendenpashouders spelen 9 holes Pitch&Putt voor slechts € 4,50
Campinggasten spelen 9 holes Pitch&Putt voor slechts € 8,00