Eten en drinken

Tijdens een vakantie, verjaardag en groot feest gun je jezelf en je gasten wat meer en wat anders dan normaal. Af en toe uit de band springen moet kunnen en vrije keus staat altijd voorop. Netl heeft daarom het reguliere horeca assortiment op de kaart staan, zoals Heineken, Coca Cola, friet, pizza’s en BBQ.
Daarnaast hebben we echter altijd een variant voor het grijpen, die net even wat gezonder is en minstens zo aantrekkelijk…


Pionieren
Als horecabedrijf vinden we het een zoektocht naar een gezonde balans, tussen verwennen, gezondheid en betaalbaarheid. Thuis kun je wat anders bereiden dan in een horecakeuken waar loonkosten zwaar meewegen in de prijs op de menukaart.
Hieronder bespreken we een aantal aspecten waar jij en wij mee te maken hebben, als het om eten en drinken gaat.

Lekker eten
De beste remedie tegen teveel eten zijn “kleinere borden”.
Wil je iets erbij, of na. We vragen dit niet meer. Ook al lijkt dat onbeleefd, en zullen we het nog wel eens per ongeluk vragen. Helemaal prima natuurlijk, als je wel wat erbij of na besteld.

Zout
Veel voedingsmiddelen bevatten teveel zout, en daar zijn we aan gewend geraakt. Netl is matig met zout en we gebruiken Lo Salt met veel Kalium en weinig Nitraat. Vind je het eten wat zouteloos, dan weet je waarom. Wil je meer zout of andere smaakversterkers, vraag erom.

Suiker
We hebben zoetjes, ter vervanging van suiker. En water, ter vervanging van frisdrank.

Koolhydraten
We serveren weinig tot geen brood, aardappels, frieten, pasta of rijst bij de gerechten. Vraag er om, indien gewenst, want het is lekker en zeker niet ongezond, mits met mate.

Water
Op het terrein vind je meerdere waterpunten, bijvoorbeeld bij de douches. Je kunt daar flessen water tappen. Fruitwater kun je zelf tappen in het paviljoen, gratis bij een maaltijd.
We serveren Cool Bruisend en Plat water, voor een redelijke prijs.Toegankelijk
NETL de Wildste Tuin is geen hemel op aarde. Wat op papier makkelijk lijkt, wil in de harde werkelijkheid nog wel eens lastig zijn (of te bestrijden, zoals akkerdistels). Het betere is bovendien maar al te vaak de vijand van het goede. Netl de Wildste tuin ziet het als haar opdracht zoveel mogelijk mensen kennis te laten maken met de Blue Zone gedachte en werkelijke verbeteringen teweeg te brengen.