Natuur voor mensen

In een tijd waar we uren tekort komen valt het niet mee om stil te staan en bewust te leven. Daarom hebben we in Netl een omgeving gevormd die stimuleert tot bewegen en samen zijn. Een buitenplaats vol wilde natuur met tijd voor elkaar en bezinning. Breng in ons park je lichaam en geest in beweging, stap uit je dagelijkse routine en mijd de gebaande paden. Netl de Wildste Tuin is gemaakt door en voor mensen, met hart voor natuur.

Netl-aerial_FC-03961.jpg

Historie Netl

Netl is opgericht door de familie Crébas, MVO-ondernemers die hiervoor kringloopwinkelketen Het Goed en Marktplaats hebben mede-opgericht. Na de verkoop van Marktplaats kwamen zij in contact met ontwerpers die bezig waren met brandnetelstof. De familie heeft de potentie van brandnetels onderzocht en daarna het idee geadopteerd. 

Ondanks dat het product en de collecties zichzelf uiteindelijk goed bewezen hebben, vermeldingen in modevakbladen en persaandacht wereldwijd bleef de verkoop achter. Omdat het uiteindelijk altijd de bedoeling is geweest om een gezond modelabel/bedrijf te worden is besloten met de modetak van het bedrijf te stoppen.

In 2007 is begonnen met de aanleg van Netl Park en is geopend in mei 2008. 

Lees hieronder het gesprek dat Frank en Robin Crébas hebben gehad met de KampeerKampioen omtrent de ontwikkelingen van het Netl terrein. 

Bamboejungle Netl

Wat is Netl?

Een recreatiegebied, trouwlocatie, camping, vergaderplek, natuurgebied, sportlocatie, strand, natuurspeeltuin; wat is Netl eigenlijk niet? Wees welkom om een dagje te ontspannen bij het Strandpaviljoen, te wandelen door de wildste tuin of het obstacle parcours te bestormen. Ben je niet meer weg te slaan? Kom kamperen of overnacht in één van onze bijzondere verblijven. Of organiseer jouw eigen dag in onze binnen of buitenlocaties. De opties op ons enorme terrein van 90 voetbalvelden zijn oneindig.

Paviljoen voorkant.jpg

Duurzaam

Duurzame DNA van Netl vind je overal op het park, goede voorbeelden hiervan zijn: de zonnepanelen op het dak van het Strandpaviljoen, welke zorgen voor de verwarming van het water in de spoelkeuken. De zonnepanelen op het dak van de receptie zorgen voor de stroomvoorziening in het gebouw, van het teveel aan opgewekte stroom maakt het Strandpaviljoen dankbaar gebruik. Je ziet het terug in de gebruikte materialen: de steenschotten zie je ook terug als vloerplaten van het terras en meubilair op het park van onder andere onderdelen van oude treinwagons. De schuur van de Bouw & Groen is vervaardigd van verduurzaamd Accoyahout. Verder planten we elk jaar nieuwe bamboe wat zorgt voor veel stikstof en Co2 opname. 

De 4 groepshotels zijn ook op een duurzame manier gebouwd en zijn onder andere voorzien van groendaken, inductie kookplaten, een aardwarmtepomp en waterbesparende douches. 

Netl op Nationale Toerisme Top 2022

Jaarlijks organiseren het ministerie van Economische Zaken & Klimaat, de provincies, het Nederlands Bureau voor Toerisme & Congressen en Gastvrij Nederland de Nationale Toerisme Top. De Toerisme Top is bedoeld om als sector gezamenlijk te werken aan een duurzame ontwikkeling van de bestemming Nederland. Netl is dit jaar uitgenodigd om alle duurzame projecten die ze bij Netl hebben uitgevoerd te delen met het publiek om elkaar te informeren en te inspireren. 

Website_FC-9260.jpg

Samen ontdekken

Kampvuren bouwen, verhalen vertellen, vissen, zwemmen, het bamboebos bezetten of de omgeving intrekken; wij dagen je uit om zelf op ontdekking te gaan en je fantasie vrijuit te laten gaan. Onze natuurspeeltuin is een feest voor jong en oud.

Ontdek Netl van boven en waan je alvast in de natuur

Neem een virtuele tour
Vermaak op Netl.jpg

Openingstijden

Je kan bij ons elk seizoen een tandje terugschakelen.

Kom langs