Tulpenroute

Tulpen Showtuin in Creil - foto Nienke FeddesVan vrijdag 19 april t/m zondag 5 mei is het jaarlijkse Tulpenfestival!
Met ruim 2.000 hectare bollenvelden is Noordoostpolder één van de grootste bloembollengebieden van Nederland. De vele kleurrijke tulpenvelden in het voorjaar zijn een lust voor het oog en spectaculair om te bezoeken. Ook dit jaar wordt er weer van alles georganiseerd rondom de tulpenvelden. ‚Äč

Tijdens het Tulpenfestival kun je diverse wandel-, fiets- en autoroutes volgen die je langs de tulpenvelden leiden. Ook zijn er veel leuke activiteiten en kun je diverse bedrijven bezoeken die aan de tulpenroute liggen.

Het Tulpenfestival biedt veel verschillende activiteiten rondom de bloei van de tulp en voert langs buitengewone bezienswaardigheden in Noordoostpolder en langs de prachtigste bollenvelden. De Tulpenroute leidt langs de wegen waar de meeste tulpenvelden te vinden zijn. Onderweg is er volop mogelijkheid om even uit de auto te gaan of van de fiets te stappen. Vind hier de verschillende routes >>

Paardenliefhebbers kunnen zich aanmelden voor de populaire koetsentocht die geheel verzorgd wordt door de lokale menvereniging.
Wil je een totaalbeeld van de vele tulpenvelden in de Noordoostpolder?
Boek dan een ticket voor de tulpenvliegroute en laat je per helikopter vervoeren boven de prachtige tulpenvelden en het IJsselmeer.
Doordeweeks kunnen bezoekers op het tulpenbelevingsveld aan het Creilerpad 14 te Creil genieten van de 500 soorten tulpen in de tulpenshowtuin, foto’s maken bij de selfievelden.

Netl de Wildste Tuin is de perfecte uitvalsbasis voor het kleurrijke Tulpenfestival.


Buurman Toon heeft prachtige tulpen!